sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

I'm on my way so don't close that gate

Vähän yli kahden viikon - 16 päivän - päästä olen selvinnyt Latvian lentokentältä ja olen menosa Wieniin! Uskomatonta kuinka aika lentää ja muutaman viikon kuluttua pitäisi olla matkalaukku pakattuna vuodeksi ja sanomassa hyvästit Suomelle.

Uskomatonta on myös se, että tänään lähtivät Meksikoon lähtijät ja vasta äskenhän me kaikki oltiin Lahdessa ja kuunneltiin rotexien kertomuksia... seuraavan kerran me nähdään vuoden päästä ja silloin me ollaan rotexeja! Vuosi sitten kukaan meistä ei tiennyt tuleeko meistä rotary-vaihtareita, minne ja milloin olemme menossa ja tässä sitä ollaan!

Jännittääkö? Ei. Oletko valmis? Kyllä! Voisin lähteä vaikka heti Itävaltaan. Olen odottanut tätä niin kauan ja ihan kohta se aika koittaa!

Mitä odotan vuodeltani?


ITÄVALTALAISUUS
[Tämä kuva on Klagenfurtista ja mitä näenkään... palmuja! Ihana toi nurmikkokin haha]
Toivon että vuoden aikana opin itävaltalaisia tapoja ja tottumuksia, puhun Kärnten-murretta, teen sinut-kauppoja, maistan jokaista leivosta, käyn kahviloissa, juon kahvia, pyöräilen kuin hullu, laskettelen, vaellan, käyn katsomassa jalkapalloa ja lentopalloa, harrastan jotain, koen itävaltalaisen joulun ja muut perinnejuhlat, katson saksaksi dubattuja tv-ohjelmia ja elokuvia, tunnen itseni paikalliseksi, luen ainankin yhden kirjan saksaksi, saan itävaltalaisia ystäviä ja tutustun moniin ihmisiin... ja olen yksi heistä enkä vain tyttö Suomesta.

MATKUSTAMINEN
 Rakastan matkustamista ja toivon että pääsen matkustamaan paljon Itävallassa ja myös mahdollisesti naapurimaissa. Klagenfurt sijaitsee aivan Slovenian rajalle ja olen kuullut että paikalliset käyvät iltapäivisin esimerkiksi Kroatian rannoilla uimassa. Ensimmäinen isäntäperheeni on käynyt sen ajan mitä olemme pitäneet yhteyttä viikonloppuisin Italiassa ja Kroatiassa, sekä palaavat tänään Ranskasta viikon lomalta. Klagenfurtista on kolme tuntia Venetsiaan Italiaan ja puolitoistatuntia Slovenian pääkaupunkiin. Wieniin, Salzburgiin ja Innsbruckiin on kolme tuntia matkaa. Kaksi ja puolituntia on Kroatian rannoille! Schön!

KANSAINVÄLISTYMINEN

Meitä vaihtareita tulee olemaan noin sata ympäri maailmaa. Me nähdään ensimmäisen kerran Altmünsterissä kielileirillä 12. elokuuta ja odotan innolla kaikkien tapaamista!

Eurooppalaisia, jenkkejä, kanadalaisia, aasialaisia, australialaisia lattareita, meksikolaisia...  Me kaikki vietetään elokuussa kaksi viikkoa kielileirillä, mennään syyskuussa kiipeilyretkelle, Wieneen ja Salzburgiin viikonloppuisin, konferensseihin, laskettelumatkalle alpeille, 2-3 viikkoselle EuroTourille toukokuussa [Sveitsi, Saksa, Alankomaat, Ranska, Espanja, Italia... ] joka kuukausi on tapaamisia! Itävallan Rotaria on kehuttu ja ihan syystäkin, on vaikka mitä luvassa! Paras vuosi? Toivottavasti!

Nyt menen nauttimaan Suomen kesästä ja valmistautumaan viimeiseen kesätyöviikkoon... Sitten onkin jo läksiäiset ja lähtö. HILFE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti