keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Pikapaivitys

Sita ei todellakaan tiedas minkalaista on vaihtarin elama ennen kuin on kohdemaassa ja on tosi kyseessa. Sen huomaa siita, kun ajatteli ennen lahtoa kirjoittavansa blogia... minne taa aika menee? 2 kuukautta tuntuu todella lyhkaselta mutta toisaalta on tapahtunut niin paljon ettei voi uskoa sen olevan vain 2. Elama on niin erilaista ja vaikka onkin tottunut arkielamaan pikkuhiljaa niin vasyttaa.

Kielileirin jalkeen olen kaynyt Italiassa, aloittanut koulun, saanut paikallisia kavereita, ollut viikonlopun Tauplitzissa kiipeilemassa(oli lunta ja lattarit olivat tosi innoissaan ja kaikki muutkin jotka eivat ole ennen nahneet lunta. Lumiukko ja lumisota oli toplistan karjessa), kaynyt pianotunneilla, alkanut ymmartamaan enemman kielesta, vaeltanut rotaryklubin kanssa ja ehtinyt olla pienessa flunssassa.

Syntymapaiva oli maanantaina ja luokka lauloi ja onnitteli. Hostperhe teki samoin mutta lahjojen ja kakun kera. Tanaan ystavat toi luokkaan myohaisen omatekeman kakun ja olin hammentynyt. Eilen kavin kaverin kanssa jaatelolla ja huomenna menen brasilialaisen AFS vaihtarin kanssa koulun jalkeen(ollaa samal luokal) shoppailee ja syomaa ylihuomenna itavaltalaisen kaverin luo elokuvaan :-)

Tama tosiaan oli pikapostaus. Halusin nopeasti kertoa, etta kaikki on hyvin ja rakastan Itavaltaa. Tekemista on niin ettei aikaa ole blogiin tai koti-ikavaan.

Rotaryt on parhaita, lahden tassa kuussa kiertueelle Eurooppaan vaihtareiden kanssa Prahaan, Dresdeniin ja Berliiniin. Ennen sita menen yokylaan meksikolaisen ystavan luo Linziin. Kahden viikon paasta naen taas kaikki ihanat vaihtarit Wienissa.

Onnea kaikille tuleville vaihtareille hakemuksiin ja haastatteluihin! Vaihtarin elama on vuoristorataa ja paljon enemman kuin oletti - kannattaa lahtea ilman suuria oletuksia niin tulee yllatyksia :-) Olen onnellinen etta vuosi sitten paatin soittaa puhelun ja taalla sita ollaan!

Seuraavan kerran koitan ajan kanssa kirjoittaa ja saada kuvia :-)  bis bald!

1 kommentti:

  1. Hallo Jaana (:

    Wie versprochen schaue ich vorbei und muss sagen - sehr schöner Blog. Verstehe zwar rein gar nichts, weshalb Google Translator mir helfen musste.

    Das Design gefällt mir und jetzt, wo ich zumindest 30% verstanden habe, freue ich mich umso mehr auf nächsten Freitag. Dann kannst du von Maroni/Esskastanien und Sushi berichten (:

    Das ist mein Blog. Hoffe, er gefällt dir.

    Liebe Grüße, Anna

    VastaaPoista